Verksamheten har upphört (karta) | T-bana: Rådhuset | Stängt | Telefon Upphört | E-post info@strikerairsoft.se
Kulor & Drivmedel

Kulor finns i många olika varianter och vikter. Ibland kan det vara svårt att veta vilken kula man ska välja som passar bäst för ens egna bössa och behov.

Vikter

Vilken vikt ska man välja på sina kulor? Detta är rätt så individuellt, En lättare kula går längre och man får en ökad utgångshastighet men en sämre precision medan en tyngre kula går kortare och får en lägre utgångshastighet men en ökad precision.

0.20g
Denna vikt passar bra i t.ex pistoler när man ska skjuta på kortare avstånd eller för inomhus spel när kulan inte påverkas av väder eller vind.

0.25g
Denna vikt är den vanligaste vikten och används av många spelare i automatkarbiner eftersom det ger en bra balans i båda avstånd och precision.

0.28g
Är en populär vikt bland många spelare som ger en bra precision i t.ex trimmade gevär som har en utgångshastighet på över 120 m/s där man får en bra räckvidd men att precisionen inte försämras.

0.30g
Har mer eller mindre samma syfte som 0.28g men en del spelare väljer denna vikt för att få en ökad precision men en något kortare räckvidd.

0.36g
Denna vikt används ofta i semi automatiska snipergevär där man har en utgångshastighet på 140-160 m/s med 0.20g kulor för att få en bra precision på längre avstånd

0.40g
Används nästan enbart i fjäder eller gasdrivna bolt snipers där man har en utgångshastighet på 170-200+ m/s med 0.20g för att ge en bra precision på långa avstånd.

0.43g
Används för samma ändamål som föregående men för att få en mer ökad precision men en något kortare avstånd.

Biologiska kulor
Biologiska kulor bryts ner av naturen på ett snabbare sätt än en vanlig kula. Många anser att dessa kulor har en tvivelaktig kvalitet då dom är mjuka och kan gå sönder inne i geväret om man har trimmade vapen. De är också mycket känsliga för fukt som gör att kulan kan expandera inne i vapnet eller magsinet vilket gör att dom kan fastna i pipan vid fuktiga förhållanden. Biologiska kulor ska aldrig lämnas kvar i geväret när man inte använder det utan förvaras torrt eller i burken som medföljer som har fuktabsorberande påsar i sig.

Tracer
Dessa kulor är gjorda i fluoriserande material som gör dom självlysande när dom blir exposerade av starkt ljus som gör att man får en spårningselds effekt när man skjuter.
För att kulorna ska fungera krävs det att man har ett tillbehör som "tänder" kulan. Dessa finns i form av ljuddämpare med inbyggt blixtljus eller magasin med uv-diod. Det finns också hopup hus med inbyggt led-ljus. 

Kvalitet på kulan

Det finns olika kvalitet på kulorna vilket har ett avgörande i precisionen. Billigare kulor av standard kvalitet kan man använda i vapen som har orginaldelar och standardpipor på 6.08mm då det kan finnas små skillnader i kulans tolerans och det kan skifta marginelt i storlekarna.

Precisionskulor av högre kvalitet har ofta en tolerans på 0.01mm och är mycket fint polerade. Dessa används oftast i trimmade vapen där man har en precisionpipa som kan ta skada av kulor av lägre kvalitet eller att kulan fastnar i pipan om man har en precisionpipa på t.ex 6.01mm. Dessa pipor har en tolerans på enbart 0.04 - 0.06mm och då ska man enbart använda första klass kulor. T.ex Blaster Devil

Drivmedel

Drivgas
Denna gas är vanligt i gbb(gas blowback) pistoler som driver kulorna istället för en fjäder. Detta gör också att du får en blowbackeffekt på pistolen med hjälp av gastrycket som kan liknas av ett riktigt vapen. Det finns även Automatgevär och snipergevär som drivs av gas.
Gas är känsligt för kyla vilket gör att det funkar mycket dåligt eller inte alls när tempraturen är under +8 grader.

Co2
Kolsyra används på samma sätt som gas men ger ett mycket stabilare och hårdare tryck. Pistoler som drivs av Co2 brukar inte vara så populära i spel då du får en mycket hög utgångshastighet som gör att syftet med pistol faller bort eftersom du inte kan skjuta mot andra spelare på 0 meter. Snipergevär som drivs av Co2 är mycket populära då du får hastigheter på upp till 200 m/s på ett lätt sätt. Även Co2 är känslig för kyla men funkar bättre än gas.

Faktura - Delbetalning -
Kort - Postförskott

Kundinloggning
Som kund får du ...
● Tillgång till Mina sidor
● Se status på dina ordrar
● Spåra paket
● Se order historik
● Spara inköpslistor


© 2013 Striker Airsoft AB