Norr Mälarstrand 18, Stockholm (karta) | T-bana: Rådhuset | Tis-Fre: 11-18, Lör: 11-15 | Telefon 08-1220 5880 | E-post info@strikerairsoft.se

Airsoft / Soft air gun

Airsoftvapen

Gevär

AEG (Automatic Electric Gun)
Gevär som drivs med batteri av olika slag. Denna är den absolut vanligaste typen av airsoftvapen och finns i de flesta utföranden och modeller. AEG:er finns i plast, komposit och metall beroende på märke och modell. Många av de senare modellerna har även elektiskt eller pneumatisk blow back för ökad realism.

GBBR (Gas blow back rifle)
Gasgevär med blow back. Dessa gevär har en mycket starkare blow back än AEG:er och ger ofta en bättre realism men som alla gasvapen fungerar de sämre ju kallare det blir.  

Fjäder
Gevär som drivs med fjäder men spänns manuellt för varje skott. 

Pistol

GBB (Gas blow back)
Gasdriven pistol där manteln åker tillbaka för varje skott för att efterlikna orginalvapnen. Manteln stannar också i det bakre läget när magasinet är tomt på kulor. De flesta pistolmodeller går att finna i GBB utförande. 

GNB (Gas non blow back)
Gasdriven pistol med fast mantel. Brukar ofta vara lite enklare varianter än GBB.

CO2 (kolsyra)
CO2 pistoler kommer i både blow back och non blow back modeller. Ofta är dessa pistoler lite mer rejäla än gaspistoler då kolsyran genererar mer kraft. Vissa modeller är dock för kraftiga för att användas som side arm.

EBB (Electric blow back)
Eldrivna pistoler i plast/komposit som har blow back. Finns enstaka modeller i detta utförande då de inte genererar så pass mycket kraft som kan vara önskvärt.

ENB (Electric non blow back)
Eldriva pistoler i plast/komposit utan blowback. Inte lika kraftiga som gas - eller kolsyredrivna pistoler men som fungerar bättre när det är kallt ute. Några av de vanligaste pistolmodellerna finns i detta utförande. 

Springer
Fjäderdriven pistol som mantlas mellan varje skott. Ofta väldigt tåliga och pålitliga och klarar kyla utan problem. Dock är de oftast inte lika kraftiga eller snabba som de andra pistolerna.

Sniper

Bolt Action
Dessa snipergevär drivs med fjäder och laddas oftast om som vid ett riktigt gevär. Dessa snipergevär kan uppnå hastigheter på över 200 meter per sekund vid trimning. Vid vissa spel har det en max tillåten hastighet på 213 m/s.

Semi
Semi automatiskt sniper drivs oftast med el och kan liknas en vanlig aeg. Skillnaden är att dessa har en längre pipa och är rätt hårt trimmade och har tillåtna hastigheter på 150-160 meter per sekund. Man brukar ibland också spara det helautomastiska läget eftersom det endast är tillåtet med semi automastiskt eld i dessa hastigheter dvs att man skjuter en kula åt gången men att man slipper ladda om geväret. Det finns även semi snipers som drivs med Co2 och gas.

Övriga

Granatkastare
Tillbehör eller fristående vapen som laddas med 40mm granater. Granaterna i sin tur fylls med gas eller kolsyra och 18-212st kulor som skjuts iväg från kastaren (kulorna, ej granaten) likt en hagelsvärm.

SMG
Sub mashine gun. Mindre automatkarbiner som MP5K och UZI. Finns i både el (aeg) samt i gas (gbb) utförande.

Granater
40mm granater som används till granatkastare. Är oftast gasdrivna men finns även med CO2. Laddas med 18-212 kulor.

Shotgun
Hagelgevär i airsoft kommer oftast i fjäderutförande, men både gas och CO2 modeller finns. De flesta är enskottshagel men vissa modeller kommer i treskottsutförande.

 

 

 

 


Faktura - Delbetalning -
Kort - Postförskott

Kundinloggning
Som kund får du ...
● Tillgång till Mina sidor
● Se status på dina ordrar
● Spåra paket
● Se order historik
● Spara inköpslistor


© 2013 Striker Airsoft AB